domingo, 20 de marzo de 2011

miércoles, 16 de marzo de 2011

Cuando ser terrorista tiene premio



El Ayuntamiento de Santa Coloma de Cervelló sigue negandose a retirar el nombre del Pasaje Jaume Martínez Vendrell, dedicado a quien fue miembro fundador y dirigente de "Terra Lliure". ¿Hasta cuando se seguirá premiando en Catalunya el terrorismo?

lunes, 7 de marzo de 2011

Catalanistas amedrentando a honrados trabajadores

Impresionante la carta de un lector publicada en La Vanguardia.



Vull comentar la columna "Hasta la bandera" de Susana Quadrado del 26/ VIII/ 2010. En ella citava un quiosc al costat d'una parada del bus turístic que, amb bon criteri empresarial, ven tot tipus de banderes: l'espanyola, la catalana, la del Barça, la de l'Espanyol, etcètera.
La periodista parla amb el propietari del quiosc, que és colombià, i aquest afirma que alguns energúmens fanàtics l'han amenaçat de cremar-li el quiosc si no treu els símbols espanyols i tot seguit diu que no pensa treure'ls perquè allò és un negoci i els símbols descrits es venen. Doncs bé, el dia anterior a l'Onze de Setembre, s'hi van presentar quatre energúmens intolerants i el van comminar, una vegada més, a treure les banderes espanyoles i substituir-les per l'estelada.

Per la Diada he passat com cada dia davant del quiosc de la laboriosa i honrada família de sudamericans i he vist unes enormes banderes quatribarrades i altres estelades que van de banda a banda del negoci i quan els he preguntat per l'absència de banderes espanyoles m'han explicat el succeït.

És això democràcia? Per ventura és llibertat? Quan a algun polític català li pregunten des de fora de Catalunya pels temes de la imposició de la llengua catalana a l'escola o en la retolació dels negocis, la resposta és sempre la mateixa: "A Catalunya ningú fa problema d'això. Hi ha una perfecta harmonia i enteniment...".

Si això és així, què pot dir de l'exemple que porto aquí?

JOSEP MOMPÍN POBLET | Barcelona

jueves, 3 de marzo de 2011

La bandera de Rafael Casanova

Os copio parte de la columna de opinión ha escrito el historiador Joaquim Coll en El Periódico de Catalunya.

La estelada es un símbolo independentista,que tiene todo el derecho a exhibirse en manifestaciones partidistas, pero que no puede convertirse en protagonista de la Diada en nuestros monumentos, plazas, calles o en los balcones de algunos ayuntamientos, que, recordémoslo, también son poderes públicos. La indolencia política de la izquierda catalana en esta cuestión, sumada al miedo a provocar altercados en un día que parece apto para las expresiones más radicales, unido a la complacencia ideológica de la derecha nacionalista hacia el independentismo, ha permitido hasta la fecha la perpetuación de este despropósito. Además, pretender convertir al moderado Rafael Casanova en un precursor de la ruptura con España es ridículo, cuando es sabido que este conflicto dinástico fue esencialmente una guerra civil entre unas tendencias centralizadoras y otras federativas.